L’Entrevisa del Butlletí: Pere Martínez, CEO i Co-fundador d’ITechGrup

L’Entrevisa del Butlletí: Pere Martínez, CEO i Co-fundador d’ITechGrup


El CEO i fundador d’ITechGrup, Pere Martínez, ens mostra l’important rol col·laboratiu de l’empresa a l’hora de generar negoci i assenyala els beneficis de formar part del Clúster Digital.

->SOBRE LA SEVA EMPRESA I LA SEVA ACTIVITAT

Quina és l’activitat de la seva empresa?

– Oferir a les empreses Productes i Serveis en Programari Lliure (Sistemes Operatius i Cicle de Vida dels Serveis) i Seguretat (Gestió d’Identitats, Governança i Compliment). Aquests estan molt dirigits a empreses corporatives i internacionalitzades amb un alt component de coneixement de les TIC i la clau de l’èxit ha estat crear equips multidisciplinars entre el clients, ITechGrup i també els fabricants del producte amb un concepte clar de win to win.

Quin paper juguen les TIC en el seu model de negoci?

– Les TIC juguen un paper clau en el nostre model de negoci, ja que a través de productes i serveis innovadors podem aportar valor a les empreses per a que siguin més competitives i disposin d’un alt component tecnològic i digital, tendint al talent.

Quins són els principals reptes tecnològics als quals s’enfronta la seva empresa?

– Continuar innovant en nous productes i serveis aplicant nous processos i metodologies que ens permetin seguir essent interlocutors vàlids per als clients.

Un dels objectius clau del Clúster Digital és fomentar els projectes col·laboratius i la Open Innovation. La seva empresa està participant en algún projecte col·laboratiu amb altres empreses o institucions?

 ITechGrup està concebuda com una empresa totalment oberta a quasevol tipus de plantejament col·laboratiu. Això explica la nostra contínua participació en diferents grups de treball per tal de poder aportar el millor als nostres clients. De fet, la meitat del nostre negoci és el resultat de l’aposta pel treball col·laboratiu amb diferents empreses i institucions. En aquest sentit, el Clúster Digital és un punt de trobada més per a cercar oportunitats.


“El Programari Lliure i la Seguretat són àrees amb grans oportunitats de negoci, no només pels avantatges que ofereixen, sinó també per la necessitat que tenen les empreses de donar resposta a projectes de mobilitat, cloud, virtualització, big data, wearable, l’internet de les coses, sensors, etc.”


La crisi econòmica actual empeny als empresaris a buscar nous mercats més enllà del català i espanyol. Quina aposta fa la seva empresa per la internacionalizació dels seus productes i serveis?

– Des de fa anys hem fet una forta aposta per la internacionalització i l’establiment de col·laboracions amb empreses internacionalitzades. Estem treballant en projectes de diferents països, conjuntament amb fabricants de primer nivell, com SUSE, NetIQ i Novell que ens han permès arribar més enllà de les nostres fronteres, per tot EMEA, i ara comencem a treballar en altres zones geogràfiques.

Quins són els principals obstacles als quals s’enfronta la seva empresa a l’hora de finalitzar projectes?

– L’èxit d’ITechGrup es basa en definir molt bé els objectius dels projectes i fer una bona planificació prèvia amb recursos d’alt coneixement tecnològic i expertesa empresarial. Això fa que les empreses agraeixin aquest valor afegit a l’hora d’executar projectes i satisfer les expectatives dels clients.

Malgrat la situació actual, el sector TIC continua creixent. On detecta les majors oportunitats de negoci actualment?

– Considero que el Programari Lliure i la Seguretat són àrees amb grans oportunitats de negoci, no només pels avantatges que ofereixen, sinó també per la necessitat que tenen les empreses de donar resposta a projectes de mobilitat, cloud, virtualització, big data, wearable, l’internet de les coses, sensors, etc.

 Com veu el sector avui i en el futur immediat?

– Les empreses que han sabut transformar el seu negoci i adaptar-lo al moment actual, que han aportat valor i talent als seus productes i serveis, i que han pogut crèixer i donar resposta a les necessitats reals dels seus clients, han aconseguit que els productes i els serveis TIC que ofereixen siguin de gran qualitat, molt productius i generin negoci.

– El futur és emocionant. Ens esperen nous models, nous processos, noves maneres de fer negocis entre tots plegats, i les TIC són clau en aquest cami. Els moments canviants sempre són font d’oportunitats, i ITechGrup està ben aprop oferint qualitat de servei i professionalitat.

 ->SOBRE EL CLÚSTER DIGITAL

 Per a una empresa membre, què els pot aportar formar part del Clúster Digital?

– El Clúster Digital aporta coneixement creuat i l’oportunitat de participar en projectes els quals una empresa individual no podria optar per sí mateixa. Cal apostar per una cultura oberta, transparent i de suma per garantir resultats reals.

On creu que està el rol diferencial del Clúster Digital?

– La suma de valor i expertesa permet oferir talent, i al Clúster Digital ho podem trobar.


 “El Clúster Digital aporta coneixement creuat i l’oportunitat de participar en projectes als quals una empresa no podria optar per sí mateixa”


Ha participat en alguna activitat del Clúster Digital? Si és així, quina valoració en fa?

– La valoració ha estat positiva perquè ens ha permès aportar i compartir experiències i coneixements amb altres empreses, a més de poder generar nous negocis.

Per acabar, quines temàtiques li agradaria tractar més en profunditat al Clúster Digital?

– Tot el que té a veure amb projectes, productes i serveis que permetin a les empreses ésser més competitives, però també noves maneres de fer, nous models i noves tendències que tenim a l’abast, com la mobilitat, el wearable, l’internet de les coses, els sensors, etc.

Next Generation EU

El Clúster Digital és una associació privada que engloba empreses i entitats del sector TIC catalá. el seu objectiu principal és potenciar la competitivitat dels seus membres tot posant l'accent en una nova cultura empresarial basada en la col·laboració i la innovació oberta, l'impuls de sinergies, la compartició i agregació de coneixements i la generació de projectes innovadors.

Modificar cookies